Det kan være en fornuftig beslutning at tegne en forsikring der dækker vejhjælp, hvis du er bilejer eller lige har købt ny bil. Vejhjælp kaldes ofte for både vejhjælp eller autohjælp, men begreberne dækker ikke helt over det samme. Hvis du har tegnet en forsikring på vejhjælp, kan du blive assisteret i mange situationer enten rundt omkring på vejene eller derhjemme hvis bilen eksempelvis ikke vil starte eller hvis andet uheld er ude. Hvis uheldet er ude, kan det være til stor frustration at stå med en bil der ikke kan starte, uden at kunne komme videre og samtidig ikke vide hvem man skal kontakte i sådanne tilfælde. Autohjælp dækker typisk, som standard kun i Danmark, men du kan også tegne dækning for hele Europa hos de fleste forsikringsselskaber.
Det anbefales at tegne en forsikring der dækker vejhjælp, som bilejer. Grunden til dette er dels at det ikke koster særlig meget på årsbasis og at det giver en større tryghed når man færdes i trafikken eller på vejene. Brug af havari uden forsikring kan blive en dyr affære og er derudover også meget upraktisk i en ellers travl hverdag. En vejhjælpsforsikring er derfor en investering, der er godt givet ud. Nedenfor kan du læse mere om hvad en vejhjælpsforsikring typisk vil kunne dække og hjælpe dig med. Det varierer fra selskab til selskab hvilke dækning der er inkluderet i en vejhjælpsforsikring. Alt dette kan du læse mere om hos Heyforsikring, der er et forsikringsselskab, hvor du kan tegne din nye vejhjælpsforsikring.
Hvis din bil fryser og ikke vil starte
I vinterperioderne oplever nogle at bilen ikke kan starte. Batteriet på bilen belastes meget mere i denne periode, og det er ofte her at man finder ud af at man nok burde have skiftet batteriet i tide, så det kan holde hele vinteren. Hvis uheldet er ude og din bil ikke kan starte, så kan et vejhjælpsfirma assistere dig, hurtigt og effektivt, så du kan få startet bilen og komme på farten igen. Efter assistance skal du køre en lang tur for at få batteriet ladet op og få en vurdering af om du skal søge til nærmeste mekaniker og få skiftet batteriet. For at tilgå denne form for vejhjælp, er det dog en god idé at have tegnet sig en forsikring, så hjælpen ikke kommer til at koste dyrt.
Bugsering til værksted
Hvis din bil bryder sammen og ikke kan køre videre, så kan du ligeledes få hjælp fra din forsikring til at få bugseret din bil til det nærmeste værksted eller dit eget værksted, hvis sådan et haves. Samtidig kan du tilgå et lift, så du kan komme hjem eller andetsteds, alt efter hvor og hvornår bilen bryder sammen. Dette giver ligeledes en tryghed, så du slipper for selv at skulle finde en mekaniker eller transportfirma, som kan transportere din bil videre til et værksted. Hvis uheldet er ude, så sparer du mange penge, tid og frustrationer ude på landevejene. Dette kan være en rigtig dyr fornøjelse og løbe op i flere tusinde kroner at få bugseret sin bil væk uden hjælp fra en forsikring.
Skift af hjul, oplukning af bildør eller udbringning af brændstof
Med en vejhjælpsforsikring kan du også få hjælp hvis din bil punkterer eller hvis du får smækket dig ude af bilen og nøglerne ligger indenfor. Vejhjælpsfirmaet kan tilkaldes og foretage et dækskift på stedet for dig, så du kan komme videre. De kan ligeledes komme forbi og åbne din bildør med et særligt værktøj, så du kan komme ind i din bil igen uden problemer.
Hvis du har glemt at holde øje med brændstofmåleren og den er løbet tør, og bilen derfor ikke kan køre længere, kan vejhjælp også komme dig til undsætning og hjælpe dig med nogle ekstra liter benzin eller diesel, så du selv kan komme videre til nærmeste tankstation. Alternativet er at du selv skal finde nærmeste tankstation og tilgå benzin og diesel gennem en dunk, som du kan fylde op og tage med retur til bilen. Dette kan være besværligt og nogle steder i landet, næsten umuligt at finde. Der findes flere steder hvor du kan tegne et vejhjælpsabonnement og der kører ofte kampagner, som du kan holde øje med.